Wat is een containerwoning?

Een containerwoning? Wat is dat?

Het begrip containerwoning roept hoogstwaarschijnlijk niet direct positieve gedachten op. Wellicht komt er zelfs wat jeugdsentiment bovendrijven bij de gedachte aan het bewonen van een container. Oscar uit Sesamstraat weet er alles van. Ervan uitgaande dat de container van onze groene Sesamstraatvriend niet over uitzinnige luxe beschikt, wordt met het begrip containerwoning niet het onderkomen van Oscar bedoeld.

Maar wat een containerwoning dan wel is? Ik ga proberen dit aan de hand van tekst uit te leggen. Een containerwoning is een gehele woning, een bijgebouw of een aanbouw met één of meerdere zeecontainers als fundament. Voor de mensen die nog steeds niet weten waar het over gaat: “Zeecontainers zijn gemaakt om goederen te verschepen en de sterke en robuuste constructie ervan kan alle weersomstandigheden aan. Voor zeeschepen hebben deze containers de juiste vorm. Ze zijn goed op te stapelen, waardoor de ruimte op zo’n zeeschip optimaal kan worden benut”. Op een schip kunnen stapelconstructies ontstaan van vier of vijf verdiepingen hoog, dus waarom zou dit als huisvestingsvraagstuk niet kunnen?

Mensen die in Nederland op zoek zijn naar een geschikte koopwoning, zullen niet zomaar de eerste beschikbare woning kiezen als permanent onderkomen. Potentiële woningen dienen aan eisen te voldoen. Eisen die in het brein van een potentiële koper ontstaan. Een tuin op het zuiden, een grote tuin zodat men zowel binnen- als buitenshuis goed kan verblijven of juist een kleine onderhoudsvriendelijke tuin. Andere personen zoeken juist weer een appartement, omdat ze een huis met een tuin zat zijn. Nou is er voor al deze potentiële kopers een oplossing. Deze oplossing kan eveneens zeer interessant zijn voor personen die eigenlijk overwegen te gaan huren. Welke oplossing? Containerwoningen!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden bij Zeecontainers.eu? Informeer dan naar de mogelijkheden!

Zeecontainers.eu
Zeecontainers.eu

0 reacties op “Wat is een containerwoning?”

Subscribe to our newsletter

Sign up to receive updates, promotions, and sneak peaks of upcoming products. Plus 20% off your next order.

Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue